Laat me raden; jij wil een nieuwe auto aanschaffen. Wellicht een nieuwe bedrijfswagens occasion, of een gezinsauto, of een mercedes vito om mee te kunnen pochen op kantoor. Wat voor auto je ook graag wil, hij staat op je te wachten. Desalniettemin is het een enorme beslissing, eentje waar je goed over na moet denken. Gelukkig hoef je jezelf al die vragen niet alleen te stellen; lees snel verder voor alle tips over hoe je verantwoordelijk een auto aanschaft. 

 

Budgetteren moet je leren 

 

Het is sowieso een lastige kwestie om te leren budgetteren; alleen al weten waar je die vaardigheden op moet pikken, is soms nog een lastige. Veel financiële en/of besparingsdingen leer je tenslotte niet op de middelbare school of de universiteit, dus het is ook niet onlogisch dat je niet precies weet waar je je financieel advies en vaardigheden vandaan moet halen. Gelukkig ben je ook hierin niet alleen, en kan je altijd terecht bij mentorfiguren, familie en vrienden die recent ook een nieuwe auto hebben aangeschaft, en zelfs financieel adviseurs. Het belangrijkste om te onthouden bij de aanschaf van een auto, is dat je er altijd rekening mee moet blijven houden dat het een investering is die niet een eenmalige, grote uitgave beslaat, maar ook nog allerlei kleinere uitgaves down the line. Denk aan brandstof, schoonmaak en routine onderhoud, maar ook aan uitgaves die minder te voorspellen zijn, zoals reparaties en onderhoud die niet te voorspellen zijn. Budgetteer dus ook voor die kosten, zoveel je kan. 

 

Keuzes, keuzes

 

Het uitkiezen van je volgende auto kan overweldigend aanvoelen. Het spectrum gaat van een bedrijfswagen occasion tot een gave mercedes vito, maar hoe kom je erachter welke auto het gaat doen voor jou? Een nieuwe auto uitkiezen, of het nu een splinternieuw -of een tweedehands exemplaar is, gaat vooral om behoeftes vervullen en wensen laten uitkomen. Stel je iemand voor die vier gezinsleden en twee honden comfortabel moet kunnen vervoeren; wat voor auto heeft hen nodig? Of iemand die milieubewust én stoer wil overkomen op werk; wat rijdt die? Twee automobilisten met hele andere wensen en behoeftes als het op een auto aankomt, twee hele andere auto’s. Ga dus bij jezelf na wat voor auto jij nodig hebt om al je behoeftes te vervullen. 

 

De verantwoorde aanschaf van een auto gaat vooral over goed leren budgetteren en behoeftes leren vervullen. Twee dingen die jij kan!