Heb jij last van een lekkend plat dak? Dan is het tijd om actie te ondernemen en een EPDM pakket aan te schaffen. Met behulp van EPDM dakbedekking en daktrim EPDM kun je jouw platte dak namelijk weer helemaal waterdicht en veilig maken. Ja, dat kun je prima zelf! Kies voor een pakket op maat en je kunt direct aan de gang.

Wat is een EPDM pakket?

EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer en is een synthetisch rubber dat vaak gebruikt wordt voor het bedekken van platte daken. Een EPDM pakket bestaat uit een stuk rubberfolie van hoge kwaliteit, dat op maat gesneden wordt voor jouw dak. Daarnaast bevat het pakket ook alle benodigde materialen om het EPDM op een goede manier te kunnen bevestigen, zoals EPDM lijm en daktrim EPDM. Het gebruik van een EPDM pakket heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere materialen voor dakbedekking. Zo is EPDM erg duurzaam en gaat het materiaal lang mee. Ook is het bestand tegen verschillende weersomstandigheden, zoals zon, wind en regen. Hierdoor is een EPDM pakket een goede investering voor de lange termijn. Daarnaast is EPDM ook eenvoudig te plaatsen, zelfs als je geen ervaring hebt met dakbedekking. Met behulp van de meegeleverde handleiding en het juiste gereedschap kun je het EPDM eenvoudig zelf aanbrengen. Hierdoor bespaar je niet alleen op de kosten voor het inhuren van een professionele dakdekker, maar kun je ook nog eens trots zijn op het resultaat van je eigen werk.

Hoe gebruik je een zo'n pakket?

Het gebruik van een EPDM pakket is relatief eenvoudig, maar het is wel belangrijk om de juiste stappen te volgen voor een optimale werking en levensduur van het materiaal. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste stappen voor het plaatsen van een EPDM pakket:

– Reinig het dakoppervlak grondig en zorg ervoor dat het droog en stofvrij is.
– Breng de EPDM lijm aan op het dakoppervlak en op de achterkant van het EPDM.
– Plaats het EPDM op het dakoppervlak en strijk het goed glad.
– Breng de daktrim EPDM aan op de randen van het dak om het EPDM op zijn plaats te houden en af te werken.
– Herhaal deze stappen totdat het gehele dak bedekt is met EPDM. Let erop dat je bij het plaatsen van het EPDM voldoende rekening houdt met de afvoer van regenwater, om te voorkomen dat er plassen ontstaan op het dak.

Waar kun je een EPDM pakket kopen?

Een EPDM pakket kun je eenvoudig online bestellen. Let er hierbij wel op dat je kiest voor een pakket van goede kwaliteit, zodat je verzekerd bent van een lange levensduur van je dakbedekking.