Ben jij ZZP'er? Dan ken je het wel: je staat overal alleen voor. Jij moet alle ballen hoog houden en dat valt soms nog niet mee. Over het algemeen zal dat prima gaan, maar dan moet wel alles precies gaan zoals jij het vooraf had bedacht. Zodra er een conflict optreedt ben je "de Sjaak". Jij hebt namelijk niet de expertise om op de juiste manier te handelen wanneer er een klant weigert te betalen terwijl jij wel hebt geleverd volgens afspraak. Jij kunt je tijd niet verspillen aan het eindeloos discussiëren met leveranciers die niet willen leveren of niet volgens afspraak leveren. Daar kun je wel wat hulp bij gebruiken. Een zakelijke rechtsbijstandverzekering ZZP is dan precies wat jij nodig hebt.

Een zakelijke rechtsbijstandverzekering ZZP is er voor jou

Alle geschillen op het gebied van jouw zaken kun je voorleggen aan je zakelijke rechtsbijstandverzekering ZZP. In veruit de meeste gevallen zal de zakelijke rechtsbijstandverzekering ZZP inspringen en je bijstaan om je gelijk te krijgen, je geld te krijgen of je, reeds betaalde, goederen te ontvangen. Een zakelijke rechtsbijstandverzekering ZZP sluit je heel gemakkelijk af via de app van Knab. Dat is trouwens ook direct de meest ideale bank voor ZZP'ers. Je kunt in de Knab-app ook direct een ZZP bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Waar heb je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor nodig?

Naast de zakelijke rechtsbijstandverzekering ZZP is de ZZP bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering een aanrader. We weten allemaal dat een ongeluk in een klein hoekje zit, en dat de meeste ongelukjes je zomaar overkomen. Natuurlijk heb je een aansprakelijkheidsverzekering, maar die springt niet in op het moment dat er tijdens je werk iets gebeurt. Dit kan iets relatief kleins zijn: je stoot tijdens een overleg een kop koffie over de laptop van je gesprekspartner. Maar het kan ook iets groots zijn: tijdens renovatiewerkzaamheden raak je, per ongeluk, een waterleiding waardoor een hele wijk zonder water komt te zitten. Dit kan flink in de papieren lopen en dat kan je je bedrijf kosten als je niet goed verzekerd bent.

Een goede verzekering is een goede investering

Een eigen bedrijf runnen geeft je veel vrijheid maar ook veel verantwoordelijkheden. Je zult overal aan moeten denken, maar je moet je ook weer niet gek laten maken. Zorg er, direct bij de start van je bedrijf, voor dat je alles goed onder controle hebt. Niet alleen je financiën en het afdragen van de BTW en inkomstenbelasting, maar ook alle andere zaken. Je verzekeringen afsluiten moet zo snel mogelijk gebeuren. Dan hoef je je daar later geen zorgen meer over te maken.